Yunet
 

Društvo

Obeležen Dan policije

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. jun 2024. •

Obeležen Dan policije

U sklopu proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije, u prostorijama Policijske uprave u Kikindi položeni su venci na spomen-ploču u čast poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske uprave u Kikindi. Nakon ovog svečanog čina, novozaposleni policijski službenici položili su zakletvu, zvanično stupivši na dužnost. Događaj je okupio predstavnike Ministarstva, porodice poginulih pripadnika, kao i građane koji su došli da odaju počast i podrže nove članove policijskog tima.

-„ Prolazeći svaki dan a i gledajući sada ovu ploču, odnosno spomen ploču, vidimo da uvek može bolje i da možemo da damo više za našu državu i naše građane, da buud bezbedni i sigurni i budemo što više u miru,” rekao je ovim povodom Pavle Rajkov, načelnik PU Kikinda.

18 novih policijskih službenika, saobraćajc, pripadnici policije opšte nadležnosti i kriminalističke policije pridružili su se radu u proteklih godinu dana i raspoređeni su u područnim policijskim stanicama.

-„ Čestitam vam od srca vaš dan i naravno da je to prilika da se prisetimo svih koji su dali svoje živote braneću Srbiju, ali časno i vrlo herojski obavljajući vrlo važan poziv, a to je biti policijski pripadnik. Zbog njih danas žiivmo u slobodi ali i da zajednički kreiramo još bolje uslove za naše građane, a svim pripadnicima Ministarstva čestitam vaš dan i da još više radite u interesu nas i naših građana, ” istakao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena