Yunet
 

Društvo

Đacima generacije kikindskih osnovnih i srednjih škola dodeljene su vredne nagrade

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 26. jun 2024. •

Đacima generacije kikindskih osnovnih i srednjih škola dodeljene su vredne nagrade

Lokalna samouprava upriličila je svečani prijem đaka generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Kikinde. Svojim radom, trudom i zalaganjem tokom školovanja istaknuti učenici zavredili su nagrade i pohvale.

Lokalna samouprava grada Kikinde upriličila je svečani prijem đaka generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada, koji su svojim zalaganjem tokom školovanja ostvarili izvanredne rezultate i zavredili mnogobrojne pohvale. Tim povodom, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, sa svojim saradnicima dodelio je istaknutim učenicima vredne nagrade.

-Neću zaboraviti obilaske fakulteta, prijemni ispit, trenutke sa prijateljima i divne nastavnike koje sam imala, rekla je Genoveva Igić OŠ „Milivoj Omorac”.

-Osećam se sjajno, da postanem đak generacije bio je izazov za mene. Bilo je potrebno mnogo vežbe, učenja, spremanja za takmičenja. Preskakala sam treninge i druženja, ali se isplati i sve je moguće ostvariti, dodala je Mina Radivojša OŠ „Vuk Karadžić”.

-Osvojio sam dosta diploma iz sportskih aktivnosti, fudbal, tenis, košarka. Bio sam deo školskih aktivnosti i takmičenja i ostvario sam dobre rezultate, zaključio je Marko Pekarević Ekonomsko-trgovinska škola.

-Neka ova deca budu uzor i pokretači novih ideja gde ćemo zajednički rešavati probleme mladih i našeg grada, kroz razgovor sa njima kreiraćemo bolju budućnost. Čestitam im na izuzetnim rezultatima i tome što su najbolji, u daljem školovanju im želim puno uspeha. Grad Kikinda ponosan je na ove mlade ljude, istakao je Nikola Lukač gradonačelnik Kikinde.

Đaci su istakli veliko zadovoljstvo i nagovestili da je uz rad i trud sve moguće postići, kao i to da iz svojih škola pamte samo najlepše uspomene.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena