Yunet
 

Kultura

Đorđe Marković ponovo u kikindskom Narodnom pozorištu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 15. mart 2024. •

Đorđe Marković ponovo u kikindskom Narodnom pozorištu

Ansambl kikindskog Narodnog pozorišta na čelu sa umetničkim direktorom Dorđem Markovićem i direktoricom Milenom Živkov, sugrađanima priprema zanimljiv repertoar. Naredne dve sezone, salu pozorišta ispuniće zabava, smeh i kvalitetni komadi u izvedbi izvrsnih glumaca.

-Sa ponosom smo se danas okupili da vam predstavimo našeg novog umetničkog diretkora, on je glumac i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, Đorđe Marković. Kikinđanima je dobro poznat lik i delo ovog glumca, jer je dugo bio član našeg ansambla, a sada ćemo zajedno birati koje ćemo tekstove raditi, sa kojim rediteljima i ostalim saradnicima, za početak u naredne dve sezone, rekla je Milena Živkov direktorica Narodnog pozorišta Kikinda.

-Mogu odgovorno da tvrdim da Kikinda ima jedan od najboljih ansambala u Srbiji i najbolje kreativne i umetničke kapacitete. Važno je da u koordinaciji sa svima ostalima, najpre sa ansamblom, Kikinda bude mesto gde su svi dobrodošli, gde se saradnici dobro osećaju kao i glumci. Mislim da publika dolazi zbog glumaca, tekstova i priča u pozorište, zaključio je umetnički direktor Đorđe Marković.

Počele su čitalačke probe nove pozorišne predstave „Savršen partner“, čija će premijera biti održana 17. maja. Ovaj komad napisan je od strane hrvatskog pisca Mira Gavrana, a rađen je u režiji Tijane Vasić. Glavne uloge u predstavi tumače Vladimir Maksimović, Marina Vodeničar i Mina Stojković.

-Ja igram jedan od glavnih likova, lik Tine. Tema predstave je jako zanimljiva, futuristička i bavi se veštačkom inteligencijom i stvarima koje nisu još uvek tu, ali nisu ni daleko od nas. U fokusu su muško-ženski odnosi, što je uvek aktuelno. Meni kao glumici, tekst se na čitanje jako dopao, vrlo je interesantan komad, pitak, a opet sa nekom dubljom porukom i temom koja se tretira i koja nije uopšte bezazlena, dodala je Marina Vodeničar glumica.

Kako je istakao umetnički direktor Đorđe, Kikinda ima jedan od najboljih ansambala u Srbiji kao i velike kreativne i umetničke kapacitete, te je sugrađanima uživanje u pozorišnim komadima zagarantovano.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena