Yunet
 

Servisne informacije

Ekipa „3X3 Kikinda” osvojila Noćni turnir u basketu u Ruskom Selu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. avgust 2023. •

Ekipa „3X3 Kikinda” osvojila Noćni turnir u basketu u Ruskom Selu

Uzbudljivo finale donelo je sjajne trenutke ljubiteljima basketa, dok je ekipa „3X3 Kikinda” zasluženo osvojila prvo mesto na tradicionalnom turniru održanom na terenima OŠ „Gligorije Popov” u Ruskom Selu. Nakon neizvesnih susreta tokom celog turnira, ekipa „3X3 Kikinda” je dominirala u velikom finalu, pobedivši ekipu „3X3 Kruna” iz Zrenjanina rezultatom 21:8. Ova briljantna pobeda obezbedila im je prestižnu titulu prvaka, kao i glavni novčani nagradni fond od 60.000 dinara. Nisu samo šampioni bili zvezde večeri – drugo mesto osvojila je ekipa „Rudan Automoto”, nagrađena sa 20.000 dinara, dok se ekipa „3X3 Bukovac” iz istoimenog mesta okitila bronzanom medaljom i čekom od 10.000 dinara. Ponosno ističući zahvalnost, Igor Todor iz pobedničke ekipe je rekao:

„ Ovaj trijumf dugujemo pre svega gradu Kikindi, našem glavnom sponzoru, kao i Sportskom savezu i brojnim drugim sponzorima koji su podržali našu sezonu. Organizacija ovogodišnjeg turnira bila je na visokom nivou, uz fer i kvalitetno suđenje, što je doprinelo izuzetnom sportskom duhu.”

Turnir je okupio 15 ekipa iz različitih krajeva Vojvodine uključujući Zrenjanin, Karađorđevo, Melance, Bukovac, Kikindu, Banatski Dvor, Nakovo i mnoge druge. Ovo je rekordan broj prijavljenih ekipa od početka turnira, što dodatno potvrđuje rastuću popularnost ovog sportskog događaja. Dušan Marjanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Rusko Selo kaže:

– „ Veoma smo ponosni na veliki odziv i podršku koju smo dobili od strane momaka iz Udruženja omladine. Organizacija turnira je bila uspešna, a uz podršku Gradske uprave i Sportskog saveza, očekujemo da će sledeća godina doneti još veći uspeh.

Najvrednija priznanja su pripala izvanrednim igračima ovog turnira. Luka Stefanović iz ekipe „3X3 Kikinda” poneo je titulu MVP-a turnira, dok je u kategoriji šutiranja trojki najbolji bio Boris Bodrožić.

Gradonačelnik Nikola Lukač, prisustvovao je ovom događaju sa svojim saradnicima.

– „ Ponosno smo podržali ovu manifestaciju koja promoviše sportski duh i sjajnu organizaciju. Basket u Ruskom Selu je definitivno bio spektakl za pamćenje, sa izuzetnim igrama i uzbudljivim trenucima koji su oduševili sve prisutne,” zaključila je Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinda.

Photo by: Čedomir Vujanić

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena