Yunet
 

Društvo

Uskrs slavi pobedu života nad smrću – poruka je Vaskršnje liturgije u crkvi svetog Oca Nikole

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 6. maj 2024. •

Uskrs slavi pobedu života nad smrću – poruka je Vaskršnje liturgije u crkvi svetog Oca Nikole

U crkvi svetog Oca Nikole okupili su se mnogobrojni vernici pravoslavne veroispovesti kako bi proslavili najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs.

Uskrs slavi pobedu života nad smrću – rečeno je na Vaskršnjoj liturgiji koja je služena u crkvi svetog Oca Nikole u našem gradu. Uz čitanje tradicionalne praznične poslanice arhijereja i patrijarha Srpske pravoslavne crkve, okupili su se mnogobrojni vernici kako bi proslavili najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs.

-Želim da čestitam našim sugrađanima ovaj najradosniji praznik koji salvi pobedu nad smrću, rađanje nove nade koja se zove Vaskrsenje. Mi vernici se ovom prazniku izuzetno radujemo, jer sam po sebi u nama on stvara novu dozu optimizma istakao je jerej Miroslav Bubalo.

Mališani Dečijeg pozorišta „Lane” i volonteri Kancelarije za mlade delili su sugrađanima uskršnja jaja, a liturgiji je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač sa svojim saradnicima.

-Svim ljudima želim da u krugu porodice proslave ovaj najveći hrišćanski praznik. Siguran sam da je porodica najvažnija, biti okružen dobrim ljudima i energijom. Ovaj praznik će nam dati dovoljno snage da možemo sve izazove da prevaziđemo i u svemu istrajemo, zaključio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Vredne članice udruženja žena za ovu priliku ofarbale su jaja koja su sugrađani dobijali po izlasku iz crkve.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena