Yunet
 

Zdravlje

Veliki odziv za vakcinaciju u “Kalcedoniji”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 5. novembar 2021. •

Veliki odziv za vakcinaciju u “Kalcedoniji”

Edukacija zaposlenih u privrednim društvima na teritoriji grada o značaju vakcinacije protiv virusa korona koju zajednički realizuju lokalna samouprava, Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja Kikinda nastavljena u fabrici “Kalcedonija”. Ovo je bila prilika i da se deo zaposlenih vakciniše, ali i informiše. Akciju je svojim prisustvom podržao i gradonačelnik Nikola Lukač sa saradnicima, kao i predstavnici Doma zdravlja i ZZJZ. U “Kalcedoniji” je zaposleno 680 radnika, a direktor Adriano Zoni istakao je odličnu saradnju sa predstavnicima gradske vlasti.

Gradonačelnik Nikola Lukač zahvalio je svim zaposlenima u zdravstvu na požrtvovanosti i predanom radu.

-Vakcina je jedini način da pobedimo ovu pošast. Ponosan sam na svoje Kikinđane jer imamo više od 60 procenata punoletnih vakcinisanih građana. Ovaj trend moramo da nastavimo jer to jedini put da se vratimo normalnom životu. Ovakve edukacije su neophodne jer daju istanite informacije u vezi vakcine – dodao je Nikola Lukač.

Dr Branislav Hačko, specijalista socijalne medicine ZZJZ rekao je da su ovakve akcije važne jer u 21. veku kolektivni imunitet nije moguće postići bez vakcinacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena