instagram
 
instagram

Kultura

Narodno pozorište niže uspeh za uspehom

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 8. novembar 2021. • 21:58 •

Narodno pozorište niže uspeh za uspehom

Sa 28. Međunarodnog festivala klasike „Vršačka pozorišna jesen”, subotičko Narodno pozorište, koje je učestvovalo sa predstavama „Kus petlić” i „Ožalošćena porodica” vratilo se sa tri nagrade. Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje (najbolju žensku ulogu) pripala je Minji Peković, nagradu za najbolje glumačko ostvarenje (najbolju mušku ulogu) dobio je Igor Greksa, a specijalna nagrada za inventivni rediteljski postupak u predstavi „Ožalošćena porodica”, otišla je u ruke reditelja Andreja Boke.

Povodom još jednog velikog uspeha, medijima se obratio direktor Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić, koji je imao samo reči hvale za čitav ansambl subotičkog Narodnog pozorišta i rekao je da mu je ukazana izuzetna čast zato što je na čelu  jedne ovakve institucije kulture, koja je među najuspešnijima u Srbiji.

- Ono što mi možemo i ono što stalno radimo jeste, da sa scene ponudimo ono najbolje što možemo, u skladu sa resursima koje imamo. Ima tu i puno ljubavi prema poslu, ima tu puno aktivizma. Bez toga zaista ne bi bilo moguće nizati ovakve uspehe, jer naši veliki reditelji, veliki kostimografi, scenografi, glumci i glumice, zbog ljubavi prema svom poslu,  lakše prihvataju okolnosti i uslove u kojima žive i rade. U tom smislu, kada kanališemo energiju na to da napravimo dobar rezultat, ove materijalne stvari postaju manje važne. To je možda i jedini recept kako uspeti u vremenu kada kultura baš i nije u fokusu interesovanja. Naši uspesi su odličan podstrek za sve i mlađe i starije kolege, da nastave da rade i napreduju. Sve kolege iz našeg pozorišta su jedna velika porodica, jedna celina, koja samo na taj način može da funkcioniše kompaktno. To su divni ljudi koji svaki put daju sve od sebe. Za njih ne postoji manje važna predstava ili proba. U svakom momentu daju svoj maksimum i zato me i ne čudi tako veliki broj priznanja. Izuzetno sam zadovoljan svim postigutim i mogu sa sigurnošću da tvrdim da će se trend dobrih rezultata nastaviti i u budućnosti – zaključio je Nikolić.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena