Vojvodjanski
 

Društvo

Tri miliona koraka za smeštaj deci oboleloj od raka sa porodicom

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 10. maj 2022. • 12:10 •

Tri miliona koraka za smeštaj deci oboleloj od raka sa porodicom

Udruženje „Uvek sa decom“ i Udruženje dobrih ljudi „Ognjište“ organizuju humanitarnu akciju „Tri miliona koraka - za besplatan smeštaj deci oboleloj od raka sa porodicom“ koja  će početi 12.maja 2022. u mestu Omoljica kod Pančeva i završava se  22. maja 2022. u manastiru Ostrog.

Roditeljima dece koja iz svih delova Srbije dolaze na lečenje u Beograd, udruženje „Uvek sa decom“ obezbedilo je smeštaj u stanu u Smiljanićevoj ulici. Ovaj stan je opremljen da bude privremeni dom deci i njihovim roditeljima i u njemu je u protekle četiri godine boravilo 49 dece sa roditeljima. Pored smeštaja, Roditeljski kutak predstavlja oazu podrške koju roditeljima pružaju članice udruženja, a koji su i same kao roditelji prošle ovo nemilo iskustvo sa svojom decom. Roditeljima dece obolele od raka, članice udruženja pomažu da prihvate dijagnozu, da ublaže i umanje strah i da ne klonu duhom. Ovo mesto predstavlja dom sada već jedne velike porodice.

Odlučnih pet članova udruženja „Ognjište“: Slavko Radojčić, Aleksandar Prešern, Aleksandar Šekularac, Stanko Balaban i Jovan Crnjin su odlučili da nam pomognu da pokrijemo troškove smeštaja u Roditeljskom kutku. Njih petorica će koračati od Omoljice kod Pančeva do Ostroga deset dana i prepešačiće tri miliona koraka za male borce i njihove porodice da bi  sakupili novac koji će obezbediti 365 dana dana besplatnog boravka dece sa porodicom u Roditeljskom kutku.

Jedan korak po ceni od 0,436 dinara puta 3 000 000 jeste iznos od 1 308 000 dinara koji je potreban da se sakupi.

 

Kupite korake uplatom na račun udruženja “Ognjište” 340-11024157-94 sa pozivom na broj – korak za decu; slanjem SMS na 7175 ili putem PayPala : [email protected]

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena