Yunet
 

Društvo

Sadnjom mladica platana i javora Pančevo obeležava Dan planete Zemlje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. april 2022. • 19:43 •

Sadnjom mladica platana i javora Pančevo obeležava Dan planete Zemlje

Sadnjom mladica platana i javora, u Dečjoj eko bašti, grad Pančevo priključio se obeležavanju Dana planete Zemlje. Ovim su nastavljene akcije “Posadi svoj hlad” i “Zasadi i ti svoje drvo”.

Na Sterlištu, kod hale sportova, svoje drvo uz gradonačelnika Aleksandra Stevanovića zasadili su mališani iz KUD “Stanko Paunović-NIS Rafinerija nafte Pančevo”, izviđači odreda “Crne rode” i meštani ovog dela grada. U sadnji su im pomogli gradski većnici, predstavnici Zavoda za javno zdravlje i naravno radnici JKP “Zelenilo”. Posađeno je 50 stabala platana i 5 javora, a na svoje drvo su posebno ponosna braća Žarkov, Vukašin, Nikola i Mihajlo, poznatiji kao “trojke sa Strelišta”.

Sadnjom mladica u Dečjoj eko bašti, Grad Pančevo priklkjučio se obeležavanju Dana planete Zemlje, 22. aprila. Ovim su nastavljene ekološke akcije “Posadi svoj hlad” i “Zasadi i ti svoje drvo”.

Pored platana u Eko bašti na Strelištu je posađeno još 300 stabala ovog drveta.

U ovoj sezoni na teritoriji Pančeva posađeno oko 3300 novih stabala visoke vegetacije, navodi Danilo Bjelica, direktor JKP “Zelenilo”. Naglašava da ovo nije kraj. Akcija pošumljavanja biće nastavljena od jeseni, a kako kaže planiran je još veći broj stabala.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena