Yunet
 

Društvo

Velika Greda: Humanitarni komcert KUD „Mladost“ 27. aprila

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. mart 2024. • 15:16 •

Velika Greda: Humanitarni komcert KUD „Mladost“ 27. aprila

Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Velike Grede, osnovano je još 1980. godine, i predstavlja stub zajednice već više od četiri decenije. Njihova posvećenost umetnosti, kulturi i humanitarnim naporima neizmerno je važna za duh ovog mesta.

Kulturno umetničko društvo Mladost iz Velike Grede ponosno stoji kao simbol tradicije i umetnosti od svog osnivanja 1980. godine. Od tada pa sve do danas, ovo društvo je bilo inkubator talenta, mesto okupljanja zaljubljenika u narodnu igru, te je ostvarilo mnoge uspehe na svojem putu.

Ovo Kulturno umetničko društvo s velikom pažnjom neguje tradiciju i predano prenosi ljubav prema narodnoj igri na sve mlade generacije koje je vole i poštuju ovu vrstu kulture.

27. aprila ovo KUD organizovaće I humanitarni koncert na kojem će učestvovati svi njihovi članovi ali I članovi drugih Kulturno umetničkih društava, a sva sredsta prikupljena na ovom događaju ići će porodici Ivošević koja je od samog početka bila uz ovo društvo, a kojoj je sada neophodna pomoć zbog teške bolesti.

Kulturno umetničko društvo Mladost iz Velike Grede, sa svojom predanošću tradiciji i umetnosti, nastavlja da inspiriše nove generacije. Njihov humanitarni koncert, zakazan za 27. april, oslikava njihovu posvećenost zajednici, pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija, dok istovremeno obogaćuju kulturni život sela.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena