Yunet
 

Sport

Sebiću četvrto mesto u finalu trostava u Čangvonu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. jul 2022. • 11:02 •

Sebiću četvrto mesto u finalu trostava u Čangvonu

Milenko Sebić je osvojio četvrto, a Lazar Kovačević osmo mesto u finalu takmičenja malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Čangvonu.

Vredan rezultat je i sam plasman dvojice naših strelaca u finale u konkurenciji više od pedeset takmičara u jučerašnjim kvalifikacijama. Ni jedan od njih dvojice nije došao do odličja, ali Milenko Sebić je bio blizu postolja.

Od početka finala Sebić je bio prvi vrhu ili na čelu plasmana. Posle prvih deset hitaca, posle klečećeg stava, Sebić je bio na prvom, a Kovačević na petom mestu. Ni narednih deset metaka (ležeći stav) nije ništa promenilo kad je reč o plasmanu naših strelaca, osvajač olimpijske bronze Sebić je bio na čelnoj, a Kovačević na petoj poziciji.

Poslednji, stojeći, stav je doneo uspone i padove. Ispadanje počinje posle 10.serije stojećeg stava (ukupno 30.hitac), a u tom trenutku Kovačević je bio osmi i završio takmičenje, dok je Sebić držao četvrtu poziciji. Posle 35.metka u igri ostaju samo četvoritca najboljih. Tada je na čelu bio Indijac Tomar, Sebić na drugom, a Mađari Išvan Peni i Zalan Pekler na trećem, odnosno četvrtom mestu. U poslednjih pet hitaca Mađari su prestigli našeg reprezentativca. Pekler je izbio na drugo mesto i otišao u meč za zlato sa Tomarom, Peni je kao trećeplasirani stigao do bronze.

Četvrtim mestom Sebić je potvrdio da se i ove sezone održava u svetskom vrhu. Turnir u Čangvonu je treći uzastopni Svetski kup na kome je ušao u finale takmičenja u trostavu. Ipak, Čangvon nije bio treća sreća, opet je ostao bez medalje. U Rio de Žaneiru je osvojio peto, a u Bakuu osmo mesto.

Danas su održane i kvalifikacije u trostavu za žene, u kojima su Srbiju predstavljale tri takmičarke. Sanja Vukašinović je zauzela 22, Andrea Arsović 25, a Teodora Vukojević 29.mesto u konkurenciji 55 takmičarki. U finale je vodio rezultat d 585 krugova. Vukašinovićeva i Arsovićea su pogodile po pet krugova manje od tog ostvarenja, a Vukojevićeva je skupila 579.

Takmičenjima u trostavu srpski reprezentativci su završili učešće na Svetskom kupu u Čangvonu, na kome su izborili pet plasmana u finale, i osvojili tri medalje, sve tri zlatne. Zorana Arunović i Damir Mikec su bili najuspešniji u pojedinačnim takmičenjima pištoljem, a potom stigli i do zlata u miks paru.

MK puška trostav, muškarci, plasman: 1. Aišvari Pratap Sing Tomar (Indija), 2. Zalan Pekler (Mađarska), 3. 3. Ištvan Peni (Mađarska), 4. Milenko Sebić… 8. Lazar Kovačević.

Finale – Prva faza: 1.Tomar 409,8, 2. Pekler 406,7, 3. Peni 406,4, 4. Sebić 404,0… 8. Kovačević 300,6. Meč za zlato: Tomar – Pekler 16:12

MK puška trostav, žene, kvalifikacije (3 puta 20 metaka): 1. Ana Jansen (Nemačka), 2.Lucije Brazdova (Češka) 589, 3. Živa Dvoršak (Slovenija) 588… 22. Sanja Vukašinović 580… 25. Andrea Arsović 580… 29. Teodora Vukojević 579…

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena