Yunet
 

Sport

Železničar u subotu dočekuje Novi Pazar, trener Mijailović ističe: Naš cilj su sva tri boda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. februar 2024. • 12:55 •

Železničar u subotu dočekuje Novi Pazar, trener Mijailović ističe: Naš cilj su sva tri boda

Fudbaleri Železničara, spremno ulaze u prolećni deo sezone, ali će u prvoj takmičarskoj utakmici imati teškog rivala Novi Pazar. Ipak, nema straha za izabranike Nenada Mijailovića, koji su već pokazali da mogu da budu egal sa ekipama koje se bore za evropsku scenu.

Borba za bodove počinje u subotu od 13.00 časova, apune tribine neophodne su Pančevcima u pohodu ka sredini tabele. Zato je uprava kluba odlučiča da ulaz na istočnu tribinu bude slobodan.

– Iza nas je pet nedelja priprema, igrači su dobro radili, odgovorili su na sve zahteve stručnog štaba i još jednom su pokazali da su kvalitetna grupa. Odradili smo sve što smo i planirali i sada svi jedva čekamo subotu i utakmicu protiv Novog Pazara. Znamo da nas očekuje jako težak posao, jer su gosti kvalitetan tim i klub koji želi da se plasira u Evropu – istakao je Nenad Mijailović, trener Železničara.

Uprkos tome što Novi Pazar na papiru slovi za favorita, imaju i svoje adute u klubu iz Pančeva.

– Znamo cilj, a to je osvajanje sva tri boda i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Moramo da budemo disciplinovani, motivisani i pametni. S obzirom da sam kratko vreme proveo u Novom Pazaru i da imam prijatelje tamo, saznao sam da će možda i 1.000 Pazaraca doću u Pančevo na utakmicu. Nadam da će Pančevci biti brojniji, jer su naši igrači zaista zaslužili podršku.

Osvrnuo se potom i Mijailović na prelazni rok koji još uvek nije završen u Srbiji.

– Što se tiče prelaznog roka, više se radilo na odlascima, ali pažljivo smo birali pojačanja i mislim da smo uradili dobar posao. Najvažnije je da je ostao kostur tima, očekujemo još jedno pojačanje do kraja prelaznog roka – zaključio je Nenad Mijailović.

Kažu da je prva utakmica po nekom nepisanom pravilu uvek i najteža. Železničar i Novi Pazar su već dva puta odmeravali snage u ovoj sezoni, vreme je i za treći duel.

– Dobro smo radili u proteklom periodu. Igrači baš i ne volimo pripreme i svi jedva čekamo da utakmica počne. Novi Pazar je odličan tim, sa sjajnim pojedincima. Tu su Ljajić, Suma, Šćepović, pa Filip Knežević sa kojim sam igrao u Partizanu, ali nisu samo oni Novi Pazar. Očekuje nas jako težak meč – rekao je jedan od najiskusnijih igrača u timu iz Železničara, Vojislav Stanković.

Koliko dobro poznaju vrline, toliko i mane trenutno petoplasiranog tima na tabeli Novog Pazara.

– Mi kao Železničar iz Pančeva, spremni smo za nadigravanje. Hoćemo da njihove vrline svedemo na minimum, a mane iskoristimo. Podrška publike nam mnogo znači, a mi ćemo dati sve od sebe da pobedom počnemo ovu polusezonu – istakao je Vojslav Stanković, čovek sa velikim fudbalskim iskustvom, komandant Željine odbrane i jedan od najstandradnijih igrača.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena