Yunet
 

Sport

Poraz košarkaša Tamiša od Slobode, Vojvodina prvak

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. april 2024. • 12:48 •

Poraz košarkaša Tamiša od Slobode, Vojvodina prvak

Košarkaši Tamiša poraženi su u poslednjoj utakmici KLS od Slobode u Užicu sa 81:73 (12:9, 19:21,23:19,27:24).
Najefikasniji u timu iz Pančeva bio je Branislav Terzić sa 17 koševa, dok je Stevan Čupković postigao 15.
Tamiš je sezonu završio na 14. mestu sa deset pobeda i 20 poraza.

Vojvodina je pobedom protiv Sloge u Kraljevu rezultatom 99:91 overila prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS). Novosađane je do 26. trijumfa u sezoni vodio Petar Rakićević, koji je ubacio 18 poena, dok je Džerad Kaningem dodao 15. Među Kraljevčanima koji su na vreme rešili pitanje opstanka, odskočili su Stefan Matović sa 17 i Kevin Kangu sa 15 poena.

Na drugom mestu završio je Spartak, koji je u utakmici bez rezultatskog značaja izgubio od Mladosti u Zemunu – 82:79. Heroj domaćih bio je Aleksa Ilić koji je u samom finišu meča pogodio trojku za pobedu. Istovremeno je sa 14 poena bio među najefikasnijima. Više je ubacio samo Milan Milošević, koji je postigao 19 poena.

Jedini dvocifren među Subotičanima bio je Filip Barna sa 17 poena. Džoker je pobedom nad Novim Pazarom 90:79, stavio tačku na debitantsku sezonu u najvišem rangu takmičenja. Meč je imao i svečarski karakter, pošto se u njemu od igračke karijere oprostio iskusni Zoran Krstanović. U igri je proveo minut, ubacio je dva poena i oprostio se od košarke. Najefikasniji u pobedi Somboraca bio je Džerel Dejvis sa 20 poena i devet asistencija, Ognjen Vukas je brojao do 17, dok je Džerom Grin sa 20 poena bio prvi strelac Pazaraca.

U ostalim mečevima poslednjeg kola postignuti su sledeći rezultati: OKK Beograd – Metalac 111:96, Zdravlje Leskovac – Vršac 90:103, Čačak 94 – Dinamik 78:52.

U niži rang takmičenja – Drugu mušku ligu Srbije – ispali su Novi Pazar i Zdravlje, dok su novi prvoligaši postali BKK Radnički i Mladost iz Smederevske Palanke.

Sezona se nastavlja kroz Superligu u kojoj će igrati sedam klubova – pet iz ABA lige i dva iz KLS, s tim da su tri najbolje plasirana tima iz ABA lige – Crvena zvezda, Partizan i Mega – izborile direktan plasman u polufinale.

Već se zna i jedan par, to su Partizan i Mega, dok će se ostale ekipe boriti za preostalo mesto. Parovi razigravanja su: Borac – Spartak, FMP – Vojvodina i najbolji od njih ide na megdan Zvezdi. Sve plej-of serije igraće se na dve dobijene utakmice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena