instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Tošić o izgradnji kanalizacije, sportskog kompleksa, akva parka i hotela....

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 29. decembar 2021. • 16:03 •

Tošić o izgradnji kanalizacije, sportskog kompleksa, akva parka i hotela....

Budžet Opštine Bečej za 2022. godinu je 1,5 milijardi dinara, a lokalna kasa će do kraja iduće godine biti teška više od 2 milijarde dinara, uveren je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić. On je gostujući u emisiji „Bečejski ugao“ istakao da 70 odsto sredstava u budžetu čine porezi, što je oko milijardu i pedeset miliona, dok ostatak čine transferi iz republike.

Kapitalni projekat izgradnje kanalizacione mreže vredan 45 miliona evra obuhvata izgradnju kanalizacije u Bečeju i rekonstrukciju postojećeg prečitača, zatim izgradnju mini prečistača otpadnih voda u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu.

Opština Bečej prodala je oko 90 odsto zemljišta kraj Tise, a do marta naredne godine očekuje se da će biti gotovo idejno rešenje za izgradnju hotela i akva parka, koji će biti jedan od najvećih na ovim prostorima, kazao je predsednik opštine.

Izgradnja sportskog kompleksa biće započeta u toku iduće godine, dodao je Tošić i najavio da će radovi potrajati godinu dana, a da se završetak planira u septembru 2023. godine. U planu je izgradnja još jednog terena sa veštačkom podlogom, balon sale, dva terena za košarku i jedan za rukomet.

Opština Bečej će u narednoj godini pri Ministarstvu za rudarstvo i energetiku konkurisati za sredstva za zamenu stolarije, a za tu namenu u lokalnoj kasi izdvojeno je pet miliona dinara.

Predsednik opštine je u emisiji „Bečejski ugao“ govorio i o izgradnji brze saobraćajnice koja prolazi kroz Bečej, maloj marini na Tisi, rekonstrukciji OŠ „Sever Đurkić“, manifestaciji „Bečej noću“ i mnogim drugim projektima i planovima lokalne samouprave. Intervju možete pogledati večeras od 20 časova na našem programu.

Emisiju možete pogledati OVDE.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena