Srpski Magyarul
 
Srpski Magyarul

Društvo

Uništavaju i kradu kontejnere za reciklažu da bi kiselili kupus

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 27. septembar 2022. • 09:04 •

Uništavaju i kradu kontejnere za reciklažu da bi kiselili kupus Kontejneri za reciklažu (TV Bečej)

U poslednjih godinu dana ukradeno je ili uništeno 15 žutih kontejnera od 1.100 litara namenjenih za odlaganje sekundarnih sirovina na teritoriji opštine Bečej.

Načinjena je šteta u iznosu od 450.000 dinara, kažu u preduzeću „Potisje-Bečej“ i podsećaju da su svi kontejneri mahom dobijeni od donacija. Najveći broj vandalskih slučajeva zabeležen je u Bačkom Gradištu, potom u Bačkom Petrovom Selu i u Bečeju, gde su kontejneri spaljivani i uništeni lomom.

Inače, u preduzeću kažu da su razlozi zbog kojih se kradu žuti kontejneri krajnje bizarni – za kiseljenje kupusa. Ipak, osim uništenih i ukradenih, preduzeće je evidentiralo i više od pedeset oštećenih, koji se, na sreću, mogu popraviti.

Sa druge strane, količine prikupljenih sekundarnih sirovina tokom ove godine povećane su za oko pedeset odsto u odnosu na period kada su se prikupljale putem džakova iz domaćinstava.

I te količine smeća u žutim kontejnerima su se, nažalost, povećale, kaže Cvejanov.

„Potisje-Bečej“ je teritoriju opštine Bečej pokrilo sa ukupno 800 kontejnera za reciklažu, a u narednom periodu planiraju nabavku još oko 200 komada.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad