becej-na-drugom-mestu-u-pogledu-funkcionisanja-javne-uprave
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Bečej na drugom mestu u pogledu funkcionisanja javne uprave

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 29. novembar 2022. • 08:34 •

Bečej na drugom mestu u pogledu funkcionisanja javne uprave

U okviru dvogodišnjeg projekta "Praćenjem javne uprave ka bolje upravljanju na lokalu - Pratim JA", koji finansira Evropska unija a sufinansira Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, sproveden je monitoring reforme javne uprave na lokalnom nivou vlasti.

Ovim je bilo obuhvaćeno 17 jedinica lokalne samouprave, uključujući i četiri u Vojvodini - Subotica, Bečej, Odžaci i Vršac. Istraživanje su sproveli Centar za evropske politike, Centar za ravnomerni regionalni razvoj, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Ekološki centar "Stanište".

Najbolje rangirana lokalna samouprava je Subotica sa 160 poena, dok je na drugom mestu Bečej sa 157.

Monitoring i evaluacija funkcionisanja opštinske uprave u Bečeju, sprovedena je tokom ove godine. Analiza je, s jedne strane, pokazala da je u Bečeju najbolje stanje u dve oblasti – upravljanje ljudskim resursima i odgovornost, navodi se u izveštaju.

Sa druge strane, monitoring je pokazao da je u Bečeju najlošije je ocenjena dostupnost i kvalitet pružanja administrativnih usluga građanima, kao i inkluzivnost i otvorenost u kreiranju dokumenata javnih politika.

Ključni nalazi monitoringa predstavljeni su na regionalnom događaju u Bečeju pod nazivom "Vojvođanski gradovi i opštine u fokusu- Subotica, Bečej, Odžaci", gde su ujedno date i preporuke za bolji rad lokalnih uprava u Vojvodini.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad