instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Prevencijom do smanjenja broja poginulih u saobraćaju

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 14. mart 2024. • 08:40 •

Prevencijom do smanjenja broja poginulih u saobraćaju major Aleksandar Đorđević, komandir policijske ispostave Policijske stanice Bečej

U toku prošle godine saobraćajna policija u Bečeju otkrila je i evidentirala blizu 2.300 prekršaja na teritoriji naše opštine.

Najčešći prekršaji odnosili su se na prekoračenje brzine u naselju i van naseljenog mesta, ne korišćenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika u vozilu, kao i vožnja pod dejstvom alkohola.

U cilju podizanja bezbednosti na putevima u Srbiji, nedavno je počela primena novih zaštitnih mera iz Zakona o bezbednosti saobraćaja, odnosno privremeno oduzimanje vozila od onih koji su napravili teži prekršaj.

Policijski službenik vozilo može oduzeti ukoliko su ispunjena dva uslova.

Privremeno oduzeta vozila biće deponovana na parking prostoru Policijske stanice Bečej gde postoji fizičko-tehničko obezbeđenje, dok se ne pronađe adekvatan prostor za ove namene. Troškove prevoza snosiće vozač od koga je oduzeto vozilo, napominje major Đorđević.

O tome da li će vozilo biti vraćeno učiniocu prekršaja ili će trajno biti oduzeto odlučiće sud.

Inače, u toku prošle godine na teritoriji opštine Bečej sprovedeno je 36 akcija pojačane kontrole saobraćaja, među kojima su i pojačane kontrole u okviru međunarodnih akcija RODPOL (Roadpol).

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena