instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Pomoć u prvih pet minuta može spasiti nečiji život

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 5. april 2024. • 08:06 •

Pomoć u prvih pet minuta može spasiti nečiji život

Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa Crvenim krstom Bečej organizovala je predavanje o prvoj pomoći sa ciljem da mladima pokaže osnove tog pristupa i da im predoči na koji način adekvatno mogu pomoći nekom u nevolji.

Predavač je bio doktor Atila Gondoš, koji je uz podršku vršnjačkih edukatora Luke Tašina i Stefana Tucakova, volontera Crvenog krsta, govorio o pravilnom postupanju u kriznim situacijama gde postoje povređene osobe, kako bi sveli na minimum posledice povreda.

Luka Tašin i Stefan Tucakov su kao volonteri Crvenog krsta Bečej učestvovali na trodnevnoj obuci o osnovama prve pomoći u Bačkoj Topoli, gde su učili o metodama zaustavljanja krvarenja, saniranja rana i o pružanju prve pomoći na mestu nesreće.

Osim teorijskog dela, mladi su mogli da kroz praktičan prikaz i demonstraciju steknu neophodne veštine prve pomoći, kao i da putem multimedijalnih sadržaja dodatno obogate svoje znanje i koncept pristupa povređenima.

Crveni krst Bečej sprovodi niz vršnjačkih obuka na različite teme namenjene mladim ljudima koji žele da steknu nove veštine i nova znanja i tako ujedno obogate svoje neformalno obrazovanje i životno iskustvo.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena