instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

Mladi Bečejac posvetio se ključarskom zanatu

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 3. novembar 2021. • 11:44 •

Mladi Bečejac posvetio se ključarskom zanatu

Da je zanat u rukama ključ za budućnost uverio se Darko Jocić iz Bečeja, koji je nedavno uplovio u ključarski zanat i pokrenuo sopstveni posao.

Mladi Bečejac je najpre radio kao CNC operater, nakon čega se odlučio za studije mašinstva na Visoko tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, gde je stekao zvanje strukovni inženjer mašinstva.

Godinama unazad je razmišljao o ključarskom zanatu i imao ambiciju da započne sopstveni biznis, a na taj korak se odlučio jer usled pandemije korona virusa nije mogao da se zaposli, pa je rešio da stvar preuzme u svoje ruke.

Ključarski zanat zahteva preciznost, strpljenje i volju za učenjem, jer da bi zadovoljio sve zahteve mušterija naš sagovornik ističe da je u ovom poslu ključno usavršavanje i praćenje novih trendova u ovoj oblasti.

Ključarska radnja Jocić bavi se izradom svih vrsta ključeva, a pored toga pruža i usluge zamene auto školjki, mikroprekidača, baterija i kopiranja RFID tagova.

Brzina izrade zavisi od tipa ključa koji mušterija traži. Za obične, cilindrične potrebno je oko dva minuta, dok je za tačkaste ključeve potrebno do petnaest minuta. Najduži proces je kodiranje ključeva za automobile, koji traje maksimalno dva sata, objašnjava naš sagovornik i dodaje da svakoj mušteriji posvećuje dužnu pažnju, bez obzira na vrstu usluge. Ipak, izazov su mu „problematične“ situacije.

Osim znanja i spretnosti, bitna i dobra oprema, u koju treba konstantno ulagati.

Ključarska radnja Jocić nalazi se u Glavnoj ulici broj 38 u Bečeju. U ponedeljak, utorak, četvrtak i petak radi od 8.30 do 15.30, dok je u sredu otvorena od 11 do 18 časova. Subotom radi od 8 do 12 sati.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena