instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

FK Vojvodina: Veliki broj pojačanja, novi trener i optimizam pred drugi deo sezone

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 23. januar 2023. • 09:30 •

FK Vojvodina: Veliki broj pojačanja, novi trener i optimizam pred drugi deo sezone

Fudbalski klub „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta, minule subote održao je prozivku igrača, pred prolećni deo sezone. Na travnatu površinu stadiona „Đorđe Tapavica Džoja“, u ovom naseljenom mestu, istrčalo je dvadeset fudbalera, koji su već od prvog minuta otpočeli sa ozbiljnim tehničko-taktičkim i kondicionim pripremama pred predstojeći-drugi deo prvenstva.

Pre samog izlaska na teren, pozdravne reči, ambicije i očekivanja fudbalerima i prisutnim prijateljima kluba, izložili su predsednik „Vojvodine“ Stojan Stojanović, šef stručnog štaba Nanad Rajić, Bojan Bilbija, pomoćni trener, Slobodan Backović, trener golmana i Nemanja Jović, jedan od igrača.

Podsetimo ekipa Vojvodine u prvom delu prvenstva upisala je samo devet bodova, odnosno tri pobede i 12 poraza, te je tako na „zimovanje“ otišla ispod crte, na petnaestoj poziciji Vojvođanske lige „Sever“.

Pored već pomenutih dvadeset igrača koji prisustvovali prvom treningu, pet fudbalera opravdano je bilo odsutno.

Kada je reč o novajlijama, klub će voditi već pomenuti šef stručnog štaba Nenad Rajić, on je nekadašnji trener FK "Indeks" iz Novog Sada, „Vojvodine“ iz Perleza i „Mladosti“ iz Bačkog Jarka, u svojoj fudbalskoj karijeri nastupao je za „Banat“ iz Banatskog Dvora, „Srem“ iz Sremske Mitrovice, „Spartak“ iz Subotice, „Mladost“ iz Bačkog Jarka i „Moravac“ iz Mrštana. Takođe, nastupao je za ukrajinsku „Zorju“, mađarski „Diošđer“ i „Aik“ sa Kipra.

Još jedno od novih-starih lica, koje će biti desna ruka šefu stručnog štaba je Bojan Bilbija nekadašnji, dugogodišnji igrač i kapiten Vojvodine.

Što se tiče igrača u klub su pristigli Bošnjak iz „Dunava“ Stari Banovci, Kovačević iz rumenačkog „Jedinstva“, Ćirić iz novomiloševačke „Vojvodine“, iz novosadske „Mladosti GAT“ Slijepčević, Dražić iz Tornjoša, iz nadaljskog „Napretka“ Vukadinov i Stefanov, iz OFK „Bečeja 1918“ Agoč, Đukić i Lukić, iz turinske „Mladosti“ Bubanja, Efendić i Jović i Erdeljan iz „Kozare“ iz Banatskog Velikog Sela.

Igrači Vojvodine imaće šest kontrolnih provera pred početak drugog dela prvenstva. U prvih pet mečeva biće u ulozi domaćina i to u Bečeju na pomoćnom-veštačkom terenu. Prvu utakmicu odigraće sa ekipom „Mladost“ iz Turije 28.1, potom sa mlađom selekcijom beogradskog „Grafičara“ 4. februara, sa „Jedinstvom“ iz Gospođinaca 5.2., „Slogom“ iz Temerin 11. februara, „Mladošću“ iz Bačkog Jarka 19. februara, dok je generalka sa ekipom „TSK Temerin“ zakazana za 26.2. na stadionu u Bačkom Gradištu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena