instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Kakve su mogućnosti za unapređenje ruralnog turizma?

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 19. mart 2024. • 13:12 •

Kakve su mogućnosti za unapređenje ruralnog turizma?

Predstavnici turističke delatnosti na teritoriji opštine Bečej imali su mogućnost da se iz prve ruke informišu o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju, a tiču se povoljnih kreditnih linija i subvencija koje daju Ministarstvo turizma i omladine i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Posebni savetnik ministra turizma i omladine Esad Hodžić, govorio je o Uredbi i Javnom pozivu za unapređenje ruralnog turizma i ugostiteljstva, koji je otvoren do 15. aprila ove godine i za koji je opredeljeno 150 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u prethodnom periodu opredelio je više od 15 miliona dinara za razne potrebe iz oblasti turizma, zapošljavanja i privrede u opštini Bečej, izjavio je pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević.

Opština Bečej u poslednjih desetak godina beleži značajan trend porasta broja noćenja u kontekstu razvoja turizma, izjavio je predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević.

Posebna pažnja posvećena je i manifestacionom turizmu, a među brojnim manifestacijama naročito se ističu „Bečej noću“ i Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“, koji okupljaju veliki broj posetilaca, istakao je Radojević.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena