instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

Šta će ovog leta biti organizovano u Bečeju?

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 22. maj 2024. • 11:08 •

Šta će ovog leta biti organizovano u Bečeju?

Ovog leta u Bečeju biće organizovani raznovrsni sadržaji, manifestacije, sportske aktivnosti koje će podržati Opština Bečej, rečeno je na konferenciji za novinare koju su održali član Opštinskog veća za sport, omladinu, turizam i informisanje David Tufegdžić i direktor Turističke organizacije opštine Bečej Milan Onjin.

Manifestacija „Bečej noću“ biće održana 14. i 15. juna, a prema trenutnim podacima, poznata su imena glavnih izvođača, dok će pojedinosti i detalji programa biti saopšteni iduće nedelje na zasebnoj konferenciji.

Novina je da će Bečej ovog leta po prvi put biti domaćin noćnih bazara i marketa, koji će biti organizovani po uzoru na manifestacije u većim gradovima.

Organizacija gluvih i nagluvih Bečej će 29. juna organizovati manifestaciju „Gastro Tisa 2024“, koja će ove godine biti međunarodnog karaktera, a odnosi se na takmičenje u pecanju i kuvanju riblje čorbe.

U avgustu će tradicionalno biti održan deveti Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“, koji organizuje KUD „Đido“ na radost brojnih sugrađana.

Kada je reč o sportskim dešavanjima, od 5. do 7. jula biće održan Memorijalni turnir u strit basketu „Slobodan Malešev Bobica“ u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Bečej i Košarkaškog kluba Bečej.

Bečej će 24. i 25. avgusta biti domaćin turnira u fudbalu 3x3, a pored toga biće održani i turnir u malom fudbalu u Novom selu, kao i Memorijalni turnir „Zoltan Nađ Čampika“ u Bačkom Petrovom Selu.

Početkom jula trebalo bi da krene i kupališna sezona na otvorenim bazenima sportskog centra u Bečeju, jer se uskoro očekuje završetak celokupnog posla i pripremnih radova, najavio je Tufegdžić.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena