instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Turizam

„Gastro Tisa” krunisana međunarodnim sporazumima

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 1. jul 2024. • 08:44 •

„Gastro Tisa” krunisana međunarodnim sporazumima

Organizacija gluvih i nagluvih Bečej ponovo je bila domaćin međunarodne manifestacije „Gastro Tisa 2024“, koja je organizovana pod okriljem Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine i pokroviteljstvom Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, sektora za osobe sa invaliditetom i Opštine Bečej.

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe i sportskom ribolovu je ove godine okupilo preko 180 takmičara i gostiju iz 29 organizacija sa teritorije čitave Srbije i tri iz inostranstva.

Ovogodišnja manifestacija posebno je značajna jer su tom prilikom potpisani memorandumi o saradnji između Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine i Republike Srpske, kao i između dve lokalne organizacije iz Bečeja i Bijeljine.

Opština Bečej tradicionalno godinama unazad podržava rad Organizacije gluvih i nagluvih Bečej, koja postoji već 24 godine i trenutno okuplja četrdesetak naših sugrađana.

Sportski deo manifestacije, tačnije pecanje, održano je pokraj mosta na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, a najbolji u ekipnom plasmanu bili su gosti iz Niša, potom Beograda, dok su treće mesto osvojili Kragujevčani.

U pojedinačnim ulovima najbolji su bili Nebojša Stanković sa 2395 grama i Branko Ristić sa 1760 grama, obojica iz Niša, a Predrag Ćosić iz Kragujevca sa ulovom od 1730 grama okitio bronzom.

Posebna nagrada u sportskom ribolovu dodeljena je najmlađem učesniku, devetogodišnjem Alekseju Macanoviću iz Banja Luke.

U kulinarskom takmičenju koje se odvijalo pokraj Tise, najbolju riblju čorbu skuvali su gosti iz Kikinde, srebro je pripalo Somborcima, dok je ekipa iz Sremske Mitrovice zauzela treće mesto.

Takmičenje koje je tradicionalno na ovoj manifestaciji jeste i gađanje ribolovačkom praćkom, gde je najpreciznija bila Eržebet Mihajlov, drugo mesto pripalo je Marku Aleksiću a treće Melindi Dragomirović.

Još jedna kategorija specijalnih nagrada dodeljena je za najveselije ekipe manifestacije, a te titule pripale su organizaciji iz Kragujevca, potom Zrenjanina kao i Bijeljine.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena