instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Susret u čast bečejskim muzičkim legendama

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 28. jun 2024. • 07:35 •

Susret u čast bečejskim muzičkim legendama

U čast bečejskim muzičkim legendama kojih više nema, a dali su značajan doprinos u kulturno-zabavnom životu Bečeja u periodu od pedesetih do kraja sedamdesetih godina prošlog veka, održan je pomen i druženje u restoranu „Largos“ u Bečeju.

Inicijator skupa bio je naš sugrađanin Boris Lozanov, koji je rešio da okupi predstavnike nekadašnjih, ali i aktuelnih muzičkih sastava, kako bi se svi zajedno prisetili kolega i prijatelja koji više nisu među živima, a koji su ostavili neizbrisiv trag u kulturnom životu Bečeja tokom XX veka.

Prisutni su se podsetili kako su izgledale godine njihove mladosti kada su uz veliki entuzijazam, volju i iz ljubavi prema muzici oformili različite muzičke sastave, kako su izgledali koncerti, igranke, druženja uz prepričavanje anegdota iz tog vremena.

Grupa „Sigme“ ove godine proslavlja 55 godišnjicu postojanja i rada, a ovaj sastav je i dalje aktivan, svira i nastupa kako u Bečeju, tako i van naše opštine.

Bečej je tokom pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina bio prava riznica muzičkog stvaralaštva, kvalitetnih grupa, kada su žitelji imali prilike da uživaju u drugačijim provodima nego što to čine mladi danas. To su bila vremena koja su iskusile starije generacije i kojih se sa setom i ponosom i dan danas prisećaju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena