instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Šta je bipolarni poremećaj i kako se manifestuje?

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 5. mart 2024. • 08:18 •

Šta je bipolarni poremećaj i kako se manifestuje?

Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa organizacijom ,,Mozaik”, a na inicijativu naše sugrađanke Marije Gajinov, organizovala je panel diskusiju na temu „Depresija u bipolarnom poremećaju“.

Stručno lice i panelista na predavanju o depresiji u bipolarnom poremećaju bio je Stevan Stevanović, master psiholog, psihoterapeut pod supervizijom, zaposlen u Specijanoj bolnici za psihijatrijske bolesti Kovin, koji nam je približio šta je bipolarni poremećaj i kako se manifestuje.

Moderatori panela bili su psiholozi, psihoterapeuti i stručna lica, koji su učesnicima omogućili da razgovaraju na temu mentalnog zdravlja i depresije iz različitih aspekata.

Ono što dodaje Stevanović, bipolarni poremećaj nije mentalni poremećaj novog doba, jer svedočenja o njemu datiraju još iz doba antike ali i drugih vremena.

Bipolarni poremećaj pojavljuje se između perioda adolescencije do tridesete godine kada se on razvija, dok se tip 1 može pojaviti i u kasnijem dobu, a edukacija pacijenata i porodice, psihoterapije i povezivanje sa ljudima koji imaju sličan problem može takođe doprineti lečenju, zbog čega su ove panel diskusije veoma važne i bitne.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena