Yunet
 

Društvo

Najveće gradsko priznaje uručeno Milici Isakov, glavnoj medicinskoj sestri Infektivnog odeljenja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 28. decembar 2021. •

Najveće gradsko priznaje uručeno Milici Isakov, glavnoj medicinskoj sestri Infektivnog odeljenja

U Svečanoj sali gradske kuće, danas, na Dan grada, dodeljena su najviša gradska priznanja sugrađanima koji su to zaslužili nesebičnim trudom i zalaganjem u 2021. godini, ali i u prethodnim vremenima.

Veliki je dan za Kikindu, dan je grada i prilika da se Kikinđanima, onima koji su nesebičnim trudom i zalaganjem obeležili 2021. godinu, dodelom priznanja i nagrade grada oduži.

Najveće priznanje, nagrada grada uručena je Milici Isakov, glavnoj medicinskoj sestri na Infektivnom i Kovid odeljenju Opšte bolnice Kikinda.

Zasigurno najveći aplauz upućen je Fanki Sekulin Fanči ,babici u penziji, za pomoć u odgajanju brojnih generacija kikindskih beba. Veliki broj majki zahvalan joj je i danas, a činjenica je da ju je za nagradu predložio jedan mladi otac. Njoj je uručeno priznanje u oblasti zdravstva „Dr Ranko Petrović“.

Rezultat rada nagrađene prof. dr Biljane Jeremić imali smo priliku i danas da vidimo i čujemo. Njoj je pripalo priznanje u oblasti kulture „Jovan Ćirilov“ za izuzetan doprinos razvoju kulture u Kikindi kroz dugogodišnji horski i pedagoški rad.

Priznanje u oblasti humanosti i dobrotvornog rada „Melanija Nikolić Gaičić“ dodeljeno je hrabrom mladom vatrogascu Aleksandru Taleskom o čijem delu se nadaleko čulo.

Takođe priznanje za humanost dodeljeno je i našim dragim kolegama Slađani i Jovici Batanski, vlasnicima Ami radija za dugogodišnji humanitarni rad.

Priznanje u oblasti obrazovanja „dr Pavle Kenđelac“ uručeno je Gordani Rackov i Arpadu Pastoru za doprinos razvoju vaspitno – obrazovnog rada, kao autorima najboljeg evropskog udžbenika u kategoriji udžbenika za prvi razred osnovne škole.

Gradska priznanja u oblasti privrede i preduzetništva „Stefan Bon“ dobili su Sandra Stanković, ikonopisac za poseban doprinos razvoju ženskog preduzetništva i negovanje tradicije starih zanata i Dejan Ćirić , vlasnik firme „Tuning Mobile“ za poseban doprinos razvoju privatnog preduzetništva u Kikindi.

Priznanje u oblasti sporta „Nika Mirkov“ pripalo je Dajani Butuliji, Dušku Petrovu i Brankici Zarić za izuzetne rezultate u oblasti sporta i promociju grada Kikinde.

Posthumno je dodeljeno i priznanje grada Kikinde za razvoj sporta Petru Čongradinu, za nemerljiv doprinos razvoju sporta, naročito atletike.

Da se njihov doprinos izuzetno ceni i poštuje, povtrđeno je dirljivim emocijama i aplauzima upućenim ovim ljudima.

Inače, Kikinda je prvi put obeležila 28. decembar kao Dan grada pre tri godine. U gradskoj kući tada su prvi put i uručene godišnje nagrade, koje nose imena znamenitih Kikinđana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena