Yunet
 

Društvo

Dan sećanja obeležen u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. mart 2022. •

Dan sećanja obeležen u Kikindi

Polaganjem venaca na spomeniku „Tuga“ gde se nalaze imena 37 sugrađana stradalih u ratovima devedesetih, u prisustvu porodica poginulih i sugrađana, predstavnika grada, garnizona iz BačkePalanke, Koršumlije i Vranja, Ministarstva odbrane, MUP-a, boračkih organizacija, obeležene su 23 godine od NATO agresije na našu zemlju i pet godina od postavljanja spomenika.

Centralno obeležavanje Dana sećanja započeto je himnom, a prisutni su mogli da vide i film o NATO agresiji nad tadašnjom SRJ, kao i da prisustvuju prigodnom programu. Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Nikola Lukač rekao je da je napad na tadašnju Jugoslaviju bila najsramnija vojna akcija u posleratnoj istoriji čovečanstva.

Vladimir Radojčić, iz udruženja „Srpski ratni veterani“ podsetio je da je vazdušni napad najpre počeo na vojne ciljeve u SRJ, da bi se kasnije vazdušni udari proširili i na privredne i civilne objekte.

U crkvama Svetog Nikole i Svetog Franje, kao i hramu Svetih Kozme i Damjana održan je parastos odnosno misa za sve žrtve bombardovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena