Yunet
 

Društvo

Šampion „Slagalice“ za TV Kikinda

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 17. septembar 2022. •

Šampion „Slagalice“ za TV Kikinda

Vanju Tomaševa (37), jedinog Kikinđanina koji je pobedio u finalu RTS-ove TV „Slagalice“, očekuje superfinale u decembru, a potom će, kako je rekao za našu televiziju, razmisliti za učešće u kvizu „Milioner“. Malo je poznato da je Vanja učestvovao u osmišljavanju pitanja za kviz „Potera“ na RTS-u, zbog čega nije mogao da stavi znanje na proveru u tom zabavnom nadmetanju.

Vanja Tomašev

Diplomirani građevinski inženjer i profesor u SSŠ „Miloš Crnjanski“ postao je miljenik sugrađana kada je u pobedio u 153. ciklusu RTS-ovog kviza „Slagalica“. On je u finalu rezultatom 263 prema 226 nadvladao protivnika Ivana Todorovića iz Beograda i osvojio novčanu nagradu od 300.000 dinara. Za TV Kikinda priseća se „Slagalice“ uz osmeh, najavljujući mogućnost učestvovanja u „Milioneru“.

Bilo je neizvesno u finalu, malo mi je opala koncentracija, ali i protivniku, ipak je to dosta sati snimanja idođe do zamora. Za superfinale očekujem da imam četvoricu jačih protivnika. Za početak učestvuje nas16, pa ćemo videti. Potrudiću se da osvojim i ovo nadmetanje, mislim da je nagrada oko milion dinara.Prvo to, pa ću razmisliti za „Milionera“– rekao je Tomašev.

Iako je učestvovao u mnogo kvizova do sada, od kojih je samo pet na RTS-u, Vanja otkriva da je imao udela u osmišljavanju pitanja za „Poteru“ na istoimenoj televiziji.

To je jedini kviz za koji nisam mogao da prijavim učešće, jer sam smišljao pitanja za takmičare. Pre 12godina, u kvizu „Serbian open“ televizije „FOX“, sa kolegama iz Kikinde obedio sam i osvojio 20.000evra, a prema propozicijama, polovinu sume poklonili smo gradu u humanitarne svrhe – kaže naš sagovornik.

O novoj pobedi u „Slagalici“ profesor se sa osmehom priseća da su ga učenici četvrtog razreda nagovorili da se prijavi, što je rado prihvatio, a nakon osvojene pobede sve ih je častio.

Učenici koji su sada već završili četvrti razred, često su igrali „Slagalicu“ na društvenoj mreži „Fejsbuk“ itako smo u priči došli do toga da su insistirali da se prjavim. Nakon završetka kviza, zajedno smoproslavili pobedu – zadovoljno navodi profesor.

Za Vanju Tomaševa, po svemu sudeći, još će se čuti, jer ovaj Kikinđanin nema nameru da se zaustavi u osvajanju novih trofeja u znanju i na taj način pruži pravi primer svojim učenicima, a sugrađanima osvetla obraz.

Miroslava Obadić

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena