Yunet
 

Društvo

Jedna građanska peticija dobila je dobar epilog – staza za pešake u Albertovoj

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 16. april 2024. •

Jedna građanska peticija dobila je dobar epilog – staza za pešake u Albertovoj

S rukovodiocem JP Kikinda Čedom Gverom jutros smo obišli radove na izgradnji parking mesta u Mikronaselju. Sve teče po planu, to potrvđuju i izvođači raadova – zrenjaninska Eko Gradnja. Nakon obavljenih pripremnih radova, teče postavljanje parking mesta, a uslediće i rehabilitacija puta u ulici Jovana Jovanovića Zmaja. Time će ulaz u grad do budućeg tržnog centra dobiti uređeniji izgled.

– Nalazimo se na lokaciji između Bašaidskog druma i Partizanske ulice gde će naredne dve nedelje biti završen parking predviđen ovogodišnjim ugovorom. Sa Gradom je predviđeno da se ove godine obezbedi subvencija u iznosu 55 miliona dinara za finansiranje saobraćajne infrastrukture. Stanovnici Mikronaselja mogu da očekuju novih 130 parking mesta, ovo je prvi deo koji će biti rađen. Nakon toga će se kod Bloka I raditi 25 parking mesta što je nastavak prošlogodišnjih radova, i kod Bloka B gde će u sklopu novog tržnog centra biti urađeno dodatnih 30 parking mesta i pristupni put. Čekaju nas parking mesta i kod Bloka H i E kao i 15tak parking mesta u Petefi Šandora, rekao je Čedo Gvero, V.D. direktora JP Kikinda.

Jedna građanska peticija dobila je svoj epilog – sam kraj Albertove ulice do Iđoškog puta nije bio povezan pešačkom stazom sa autobuskim stajalištem za Iđoš, te su se pešaci kretali po saobraćajnici, rizikujući sopstvenu bezbednost. Obratili su se pismenim putem gradu Kikinda, lokalni čelnici su tu inicijativu usvojili i posao poverili JP Kikinda. Danas su zadovoljni i rukovodioci grada, Javnog preduzeća ali i meštani ovog dela grada.

– Super nam je sad. Ovaj deo koristili su najviše putnici za Iđoš. Kretali su se do sad putem, da ih nešto pregazi ili da stradaju bespotrebno, kaže Stana Makivić, iz Albertove ulice.

Za pešačku stazu u Albertovoj bili su zaduženi radnici Vojvput Subotice, kome sada pripada i kikindski Graditelj.

A kada je u pitanju zrenjaninska firma Eko Gradnja, treba reći da su u ovoj kompaniji na poslovima u Kikindi zaposleni Kikinđani, a danas zatičemo ekipu iz Ruskog Sela. Plan za prvi deo građevinske sezone je uveliko u realizaciji, a njim je obuhvaćena i rehabilitacija ulice Jovana Jovanovića Zmaja, od Bašaidskog druma do Mihajla Pupina u dužini od 800m.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena