Yunet
 

Društvo

Festival „Za đaka prvaka” obezbedio je budućim đacima školski pribor

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. maj 2024. •

Festival „Za đaka prvaka” obezbedio je budućim đacima školski pribor

Povodom obeležavanja Svetskog dana plesa, Udruženje „Jefimija“ iz Ruskog Sela u Osnovnoj školi „Gligorije Popov“ organizovalo je Festival plesa „Za đaka prvaka“. Glavni cilj ovog festivala bio je da se prikupi novac za školski pribor za buduće đake.

Svetski dan plesa upotpunio je Festival „Za đaka prvaka” u Ruskom Selu čiji je organizator novoosnovano plesno Udruženje „Jefimija”. Osnovna škola „Gligorije Popov” bila je ispunjena plesom, igrom i dečijom grajom, a festival je bio humanitarnog karaktera. Sav prikupljeni novac poslužio je da se obezbedi školski pribor budućim đacima.

-Skupljamo školski pribor koji je potreban jednom đaku prvog dana škole. Nešto slično smo već odradili i pokazalo se veoma uspešno i kao dobra ideja, istakla je Snežana Aćamović predsednica Udruženja „Jefimija”.

-Udruženje je forimirano prošle godine i preuzimaju fine korake za naše selo. Mesna zajednica je uvek tu da pomogne i bitno je udruženja budu aktivna i da se bave onim zbog čega su se oformila. Prošle godine je predsednica Udruženja „Jefimija” o svom trošku organizovala priredbu u ime prikupljanja sredstava za dodelu pribora za đake prvake, a evo i sada je to cilj sa tim da se novčana sredstva prikupljaju kupovinom ulaznice, zaključio je Dušan Marjanović predsednik Saveta mesne zajednice Rusko Selo.

Na festivalu su nastupila kulturno-umetnička društva iz Nakova, Novih Kozaraca i Banatskog Velikog Sela, balerine Kulturnog centra i plesna škola „Dance N soul”. Udruženje „Jefimija” trenutno broji 16 članova, a svi zainteresovani dobrodošli su da postanu deo ovog plesnog studija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena