Yunet
 

Privreda

Projekat „Terra Grant Start 2023”

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 7. decembar 2023. •

Projekat „Terra Grant Start 2023”

Udruženje „Biznis na štiklama” namenjeno je preduzetnicama kao podrška u svim sferama njihovog poslovanja i života. „Biznis na štiklama” u saradnji sa kompanijom „Toza Marković” Kikinda pokrenuo je projekat koji će pomoći ženama preduzetnicama iz ruralnih sredina, te je održan karavan „štiklanje uz kafu”.

Već osam godina unazad Udruženje „Biznis na štiklama” održava Međunarodnu stručnu konferenciju gde se okupljaju žene iz naše države, ali i okolnih kako bi čule nešto novo, umrežile se i podigle poslovanje na viši nivo. U saradnji sa kompanijom „Toza Marković” u Kikindi, Udruženje „Biznis na štiklama” predstavilo je projekat „Terra Grant Start 2023.” kikindskim preduzetnicama gde se razmatralo o najboljoj preduzetničkoj ideji, koja će potom biti nagrađena.

-Pre par godina nezavisna komisija je odabrala da dve preduzetnice dobiju nagradu, Grand od pet hiljada eura. One su to podelile i započele svoje poslovanje. Jako smo srećni što imamu prilku da utičemo na povećanje ženskog preduzetništva u Srbiji i svakog dana sve je više preduzetnica. Biti preduzetnik je mnogo teško, a biti preduzetnica je mnogo teže i zato smo mi tu kao podrška, zaključila je Sofija Bajić predsednica Udruženja „Biznis na štiklama”.

-Nadamo se da će ovo postati tradicija i da ćemo svake godine iznedriti deset početnika kojima ćemo raditi mentoring i monitoring programa, napraviti ih da budu od početka bolji ili unaorediti postojeće, a jednu ideju nagraditi, dodala je Milica Rajačić.

12. decembra biće proglašena najbolja preduzetnička ideja, a cilj projekta je da se pomogne ženama peduzetnicama iz manjih sredina da postanu što uspešnije i nauče nešto novo. Konkurs u takmičenju za najbolju preduzetničku ideju otvoren je do 10. decembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena