VOJVOĐANSKI

za sve kojima je Vojvodina u srcu…

Društvo

Veselin Uzelac – heroj sa Kosova i junak svakodnevice

TV Subotica • Nikola Bulatović • 26. april 2021. • 14:58

Veselin Uzelac – heroj sa Kosova i junak svakodnevice

Naš sugrađanin Veselin Uzelac u martu 1999. godine ostao je bez noge tokom NATO bombardovanja na Kosovu. Na služenje redovnog vojnog roka otišao je u septembru 1998, a sledeće godine u martu prebačen je na Paštrik. Kada je kretao u vojsku nije ni slutio da će njegove mladalačke snove prekinuti rat. Kao u filmu, Veselin je dan pre kobnog događaja prenosio ranjene vojnike, i ostao je sa njima na položaju koji je sutradan bombardovan, a on teško ranjen.

Pred Veselinom se našao do tada najveći izazov - morao je da prihvati da ništa neće biti kao pre. Smogao je snage i uprkos svemu odlučio da ostvari sve ono što je planirao. Upisao je Visoku poslovnu školu u Beogradu koju je završio, a nakon toga se vratio u Suboticu kod roditelja. Želja da ponovo bude heroj i ostvari sve svoje težnje naterala ga je da se osamostali.

Veselin je nedugo nakon seldibe postigao ono što je planirao, upoznao je  buduću suprugu sa kojom ima dvoje dece.

Porodica Uzelac danas živi zadovoljno, a Veselin se trudi da bude dobar otac. Pored porodice koja mu je najvažnija, trenira streličarstvo. Osvajač je međunarodnih i domaćih takmičenja a predsednik je i parastreličarskog kluba „Veteran“.

Herojstvo ovog Subotičanina na Kosovu ali i životni podvizi nakon rata ostaju kao primer hrabrosti i upornosti, iako ga kako kaže, najviše boli to što su ratni heroji zaboravljeni.

Vojvođanska događanja

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo
Media Info Centar
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
YuNet
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija