Yunet
 

Društvo

Poveljom prijateljstva OŠ „Ivo lola Ribar” i ”Petar Kočić” nastavljaju zajedničku saradnju

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 25. april 2024. •

Poveljom prijateljstva OŠ „Ivo lola Ribar” i  ”Petar Kočić” nastavljaju zajedničku saradnju

Ozvaničen je nastavak saradnje i prijateljstva između Osnovne škole „Petar Kočić” iz Nakova i Osnovne škole „Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca. Obe škole razmenile su Povelju prijateljstva kojom se formalizuje njihova dugogodišnja saradnja na polju obrazovanja, kao i međusobno druženje i razmena iskustava između učenika i zaposlenih. Povelja prijateljstva nije samo simboličan dokument; ona predstavlja temelj za niz budućih aktivnosti koje uključuju zajedničke projekte, radionice, sportska takmičenja i kulturne razmene koje će sigurno obogatiti školski život učenika i nastavnika.

-„ Ja se zovem Dragan Jovanić iz Novih Kozaraca, Jovanić se prezivam i sad je ovo sportski dan i jako sam srećan, navijam za moj razred, ne bavim se sportom, bavim se recitovanjem,” rekao nam je jedan od učenika ove škole.

-„ Pre tri godine smo započeli jednu inicijativu koja se pokazala lepom i produktivnom za decu i zaposlene sa susednim nama selom, OŠ ,,Gligorije Popov” iz Ruskog Sela, prošle godine sa OŠ ,,Slavko Rodić” iz Banatskog Velikog Sela, a ove godine smo se odlučili da to bude OŠ ,,Petar Kočić” iz Nakova. Napoemnula bih da su sve ove četiri škole sa malim brojem učenika i drago nam je kada imamo priliku da se družimo i takmičimo i povećavamo tu masovnost,” dodaje direktorica OŠ ,,Ivo Lola Ribar” Dragana Radujko.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Nikola Lukač koji je prisustvovao ovom događaju sa svojim saradnicima.

-„ Ovo je jedan lep primer dobre saradnje da Kozarci, Banatsko Veliko Selo, Nakovo i Rusko Selo čuvaju i neguju prijateljstva i da teže da uvek pomažu jedni drugima,” predočio je Lukač.

-„ Ovi sporazumi insu samo mrtva slova na papiru, jer se na taj način razmenjuju znanja i iskustva između đaka i nastavnika,” zaključila je Valentina Mickovski članica GV za kulturu i obrazovanje.

Osnovna škola „Ivo Lola Ribar” u Novim Kozarcima broji 79 učenika i 30 zaposlenih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena