Yunet
 

Društvo

Otvorena izložba „Uskršnji dani“ u vrtiću „Bubamara“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. april 2022. • 20:02 •

Otvorena izložba „Uskršnji dani“ u vrtiću „Bubamara“

U pančevačkom vrtiću „Bubamara“ otvorena je izložba „Uskršnji dani“. Na njoj su predstavljene rukotovrine mališana na temu najradosnijeg hrišćanskog praznika. Izložba je prodajnog karaktera. Trajaće do 21. aprila, a prikupljeni novac biće upotrebljen za oplemenjivanje prostora vrtića.

Kroz kreativne uskršnje radionice, mališani iz pančevačkog vrtića „Bubamara“ naučili su mnogo o običajima našeg naroda, vezanim za najradosniji hrišćanski praznik. Radove, koji su izraz njihove mašte i kerativnosti, a u koje su, kako kažu, utkali mnogo ljubavi, predstavljaju na izložbi „Uskršnji dani“.

Izložba dečjih uskršnjih radova biće otvorena do 21. aprila. Prodajnog je karaktera, a prikupljeni novac biće iskorišćen za oplemenjivanje prostora.

Izložba „Uskršnji dani“ objedinjuje radove 150-oro dece od najmlađeg do najstarijeg uzrasta.

Izložbu je sa svojim timom posetila Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje, kao i Ivana Rosić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, koje su istakle da je druženje sa decom zapravo najlepši deo njihovog posla.

Tatjana Božić je ovom prilikom istakla da proširenje kapaciteta predškolskih ustanova u Pančevu podrazumeva i zvaničan početak rada vrtića u Dolovu, kao i projekat izgradnje vrtića u Banatskom Novom Selu. Time će, prema njenim rečima, naseljena mesta biti objedinjena sa gradom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena