instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

KROZ BEČEJ: Besplatne usluge psihološke pomoći osobama u krizi zbog posledica pandemije

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 26. jul 2022. • 08:17 •

KROZ BEČEJ: Besplatne usluge psihološke pomoći osobama u krizi zbog posledica pandemije Ivona Božović, direktorka Centra za socijalni rad Bečej (TV Bečej)

Centar za socijalni rad Bečej od nedavno je počeo sa pružanjem nove usluge građanima u vidu psihološke pomoći i podrške osobama u krizi zbog posledica pandemije izazvane virusom Kovid-19.

Reč je o projektu podržanom od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, koji je osmišljen kao proširenje postojeće usluge Savetovališta za brak i porodicu, koje Centar pruža od 2017. godine.

U Savetovalište se može javiti svako ko kod sebe prepozna neki vid psiholoških posledica pandemije: izloženost izolaciji, strahove, narušeno poverenje, samoća, iscrpljenost, pojačan stres, nedostatak socijalnih kontakata, gubitak radnog mesta, depresija i drugo.

Usluge Savetovanja pružaju dva licencirana psihologa, zaposlena u Centru za socijalni rad Bečej, sa dugogodišnjim iskustvom pružanja pomoći i podrške osobama u krizi, kao i na osnovu širokog spektra intervencija pruženih građanima za vreme i nakon pandemije.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 069/166-01-41.

U Centar za socijalni rad se svake godine javlja između 300 i 400 građana, ali zabrinjavajuće je to što se i dalje veliki broj stanovništva plaši da zatraži usluge savetovališta, zaključuje Božović.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena