instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

U planu rekonstrukcija dodatnog objekta za smeštaj dece

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 4. april 2024. • 08:31 •

U planu rekonstrukcija dodatnog objekta za smeštaj dece Goran Strajnić, v.d. direktora PU „Labud Pejović“ Bečej

U želji da proširi postojeće kapacitete za smeštaj dece, novo rukovodstvo Predškolske ustanove „Labud Pejović“ predalo je projekat za rekonstrukciju objekta u ulici Gerberovih u Bečeju, koji se nalazi pored vrtića „Kolibri“ i sa njim deli deo dvorišta.

Naime, projektom se od Ministarstva prosvete traži finansijska podrška u visini od oko 25.000 evra za unutrašnje radove uređenja prostora, koji se nekad koristio za potrebe Dnevnog boravka. Biće obezbeđeno i učešće lokalne samouprave, koja bi trebalo da finansira fasadne radove, pretres i sanaciju krova, kao i uređenje prostora ispred objekta, rekao je vršilac dužnosti direktora, Goran Strajnić.

Na podršku čekaju i projekti opremanja i investicionog održavanja fiskulturne sale u vrtiću „Kolibri“, koji su predati Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. Ukupna vrednost oba projekta je 2.229.000 dinara.

Pored toga, u toku je mapiranje i pravljenje kalkulacija koje se odnose na zamenu dotrajale stolarije u vrtiću „Kolibri“, gde su u prethodnom periodu na inicijativu roditelja i zaposlenih sporadično menjani prozori, za šta je finansijska sredstva većim delom obezbedila lokalna samouprava.

Predškolska ustanova „Labud Pejović“ ove godine slavi jubilej, šest decenija rada i postojanja, a tim povodom biće upriličena prigodna priredba, koju će osmisliti kreativni tim ustanove.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena