instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Novi v.d. direktora JP „Komunalac“ i JPP za održavanje zelenih površina

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 9. septembar 2022. • 11:55 •

Novi v.d. direktora JP „Komunalac“ i JPP za održavanje zelenih površina

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su danas 18 tačaka dnevnog reda.

Usvojen je predlog odluke o davanju saglasnosti i odobravanju projekta javno-privatnog partnerstva za obavljanje usluge održavanja javnih zelenih površina na teritoriji opštine, za koji je Komisija za javno-privatno partnerstvo dala pozitivno mišljenje.

Na teritoriji opštine održavanje javnih zelenih površina trenutno obavlja JP Komunalac, tako što 20 odsto posla obavljaju radnici javnog preduzeća, a 80 odsto radi preduzeće kome je posao dodeljen u postupku javne nabavke.

Ukoliko se realizuje projekat javno-privatnog partnerstva, opština će posao održavanja javnih zelenih površina na 5 godina poveriti privatnom partneru, a rashodi opštinskog budžeta će biti slični kao i sada, jer opština finansira održavanje zelenih površina.

Lokalni parlament usvojio je i godišnji likvidacioni izveštaji JP „Direkcija za izgradnju“ u likvidaciji i „Link FTO“ za tehničko obezbeđenje Bečej u likvidaciji za 2021. godinu. Takođe, lokalni parlament usvojio je i izmenu programa poslovanja JP „Toplana“ za 2022. godinu. Konstatovano je da je direktor JP „Komunalac“ Željko Plavšić podneo ostavku na tu funkciju, te da za v.d. direktora, po predlogu odborničke grupe SNS, imenovan zaposleni u „Komunalcu“ Jovan Ječanski.

Na kraju zasedana, odbornica Saveza vojvođanskih Mađara, Edit Silađi postavila je odborničko pitanje upućeno predsedniku opštine, njegovim saradnicima koji se bave pitanjem obrazovanja i direktorki PU „Labud Pejović“ Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena