instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Politika

Oko 90 miliona dinara za vodovodnu mrežu u Bačkom Petrovom Selu

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 29. novembar 2023. • 12:08 •

Oko 90 miliona dinara za vodovodnu mrežu u Bačkom Petrovom Selu Zoran Grbić, direktor JP „Vodokanal“ Bečej

Odbornici Skupštine opštine Bečej izglasali su danas 20 tačaka dnevnog reda, među kojima je bilo i imenovanje v.d. direktora Centra za socijalni rad Bečej Radovana Jankovića, diplomiranog pravnika, budući da je dosadašnja direktorka Ivona Božović podnela ostavku na tu funkciju.

Usvojena je i druga izmena programa poslovanja JP „Vodokanal“, koja je prema rečima direktora Zorana Grbića, doneta zbog potpisivanja ugovora sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za izgradnju magistralnih vodova vodovodne mreže u Bačkom Petrovom Selu.

Usled promene lokacije i broja bunara, postojeća vodovodna mreža ne može postojećim kapacitetom da zadovolji hidrauličke potrebe, naročito u letnjem periodu kada je povećana potrošnja, rekao je direktor Grbić.

Između ostalog, odbornici su usvojili i izveštaj o radu i poslovanju JP „Komunalac“ Bečej i data je saglasnost na odluku nadzornog odbora preduzeća o načinu pokrića gubitka u 2022. godini.

Doneta je i odluka o utvrđivanju prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanje poreza za imovinu za 2024. godinu, kao i odluka o uslovima i načinu sticanja prava na plaćanje doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i doprinosa za zdravstveno osiguranje za samostalne umetnike.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena