instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Privreda

Za Bečejca Đorđa Stojanova drvo nepresušni izvor mašte i kreativnosti

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 10. novembar 2021. • 13:05 •

Za Bečejca Đorđa Stojanova drvo nepresušni izvor mašte i kreativnosti

Da je drvo nepresušni izvor mašte i kreativnosti pokazuje primer Bečejca Đorđa Stojanova, koji je pre tri godine iz hobija krenuo da se bavi stolarskim zanatom.

Najpre je od ovog plemenitog prirodnog materijala izrađivao kuhinjice za decu i barbi kućice, da bi danas svoj kreativni porftolio obogatio unikatnim automobilima od drveta, traktorima, policama za knjige u obliku aviona i ostalim proizvodima iz njegove mašte. Cilj mu je da pravi ekološki zdrave igračke za decu od čistog drveta.

Naš sagovornik ističe da veliku zahvalnost duguje svojoj supruzi, jer neizmerno podržava njegove ideje i hobi, koji mu je obogatio i oplemenio svakodnevicu.

Baveći se obradom drveta uvideo je sve njegove lepote, nijanse i šare koje svakoj igrački daju jedinstveni pečat. Za izradu koristi mahom tvrdo drvo – orah, bukvu, hrast, bagrem, dud, trešnju, višnju.

Iako su drvene igračke nepravedno zapostavljene, ipak one predstavljaju luksuz u odnosu na igračke od plastike, pliša i drugih veštačkih materijala, jer njihova izrada zahteva određeni stepen umeća i znanja, a i nije reč o serijskoj proizvodnji.

Pored igračaka, Bečejac izrađuje i druge predmete od drveta – nakit, ukrasne tanjire, poslužavnike, ogradice, police za cveće.

Ukoliko želite da se bliže i detaljnije upoznate sa hobijem našeg sugrađanina Đorđa Stojanova nemojte propustiti večerašnje izdanje emisije „Bečejski ugao“ koja se od 20 časova emituje na našem programu.

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena