instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Sport

Kenijci dominantni na bečejskim trkama

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 2. april 2024. • 08:37 •

Kenijci dominantni na bečejskim trkama Foto: Opština Bečej

Sedma po redu „Bečejska desetka“ ove godine okupila je rekordan broj takmičara, oko 600 u trkama na 5 i 10 kilometara i oko 400 dece na pet različitih deonica.

Titulama apsolutnih pobednika u muškoj i ženskoj konkurenciji na 5 kilometara okitili su se Albert Kipkorir Tonui i Valentina Džebet, oboje iz Kenije. Apsolutni pobednici na 10 kilometara su takođe bili Kenijci u muškoj konkurenciji Hilari Kiptum Maio Kimaio, a u ženskoj Filis Šeboriot Kipkeiro.

Opština Bečej je kao suorganizator obezbedila oko pola miliona dinara za organizaciju ove manifestacije, dok je Kancelarija za mlade opštine Bečej pružila logističku podršku, zahvaljujući volonterima koji su učestvovali u realizaciji aktivnosti.

Organizatori su ove godine uveli i jednu novinu, a to je štafetna trka. U muškoj konkurenciji najbolji su bili upravo domaćini, u ženskoj Dlakamen tim 2, a u kombinovanoj kategoriji Ulična trka Ečka.

Kada je reč o najuspešnijim Bečejcima, na 5 kilometara najbrži je bio Bojan Miljević, drugi je bio Darko Jocić, a treći Tamaš Horvat. Među Bečejkama na istoj deonici prvo mesto osvojila je Edina Krstekanić, drugo Marina Radić, a treće Teodora Mišković.

Deonicu od 10 kilometara najbrže je istrčao Masimo Števin, drugi je bio Vladislav Živanović, a treći Laslo Zorad. U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Teodora Stojić, drugo Slađana Đatkov Strainov, a treće Biljana Krstonošić.
 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena