instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

KROZ BEČEJ: Uz novi aparat preciznija i kvalitetnija ultrazvučna dijagnostika

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 8. septembar 2022. • 12:36 •

KROZ BEČEJ: Uz novi aparat preciznija i kvalitetnija ultrazvučna dijagnostika spec. dr med. Vladimir Mrđanov, radiolog, Dom zdravlja Bečej (TV Bečej)

Od sada će ultrazvučna dijagnostika u Domu zdravlja Bečej biti preciznija i kvalitetnija jer je ta zdravstvena ustanova od nedavno dobila aparat novije generacije visoke rezolucije, koji poseduje dve sonde – abdominalnu i linearnu, koja se koristi za vaskularne strukture i meka tkiva.

Savremeni ultrazvučni aparat nabavljen je zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, koji je za te namene izdvojio 4,7 miliona dinara.

Ultrazvučnu dijagnostiku godišnje koristi više od 5.000 građana. Uz pomoć novog aparata, doktori će moći da daju preciznije dijagnoze i da lakše donose odluke da li je pacijente potrebno uputiti na dalja pretrage i lečenja.

Dom zdravlja Bečej razmišlja o nabavci novih uređaja, ali vozila za kućnu negu, koje je prioritet, rekao je direktor Slobodan Dimitrov.

Letos je na parkingu Doma zdravlja postavljen medicinski kontejner, koji bi trebalo da se koristi u ambulantne svrhe. Reč je o donacija Evropske unije čija vrednost iznosi 8.200 dolara, kazao je direktor.

Inače, bečejska zdravstvena ustanova je od resornog ministarstva dobila odobrenje da zaposli novog ginekologa. Međutim, konkurs je do sada bio raspisan tri puta i niko se nije javio. Trenutno je jedna doktorka na specijalizaciji, koju treba da završi za dve godine, objašnjava direktor i dodaje da Dom zdravlja trenutno ima jednog ginekologa, sa punim radnim vremenom i jednog koji dolazi triput nedeljno.  Takođe, Dom zdravlja je ostao i bez psihijatra, koji je bio stalno zaposlen, te pacijenti na raspolaganju imaju doktora koji dolazi dvaput nedeljno.

Od septembra Dečiji dispanzer ima novo radno vreme. Više na ovom LINKU.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena