instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Bečejci obaraju rekorde u humanosti

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 17. april 2024. • 12:29 •

Bečejci obaraju rekorde u humanosti

U organizaciji Crvenog krsta Bečej i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine četvrti put u ovoj godini održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi u našoj opštini. Ovog puta akciji se odazvalo rekordnih 146 dobrovoljnih davalaca od čega 27 žena, a prvi put dragocenu tečnost dalo je 8 sugrađana.

Iako je tokom celog dana padala kiša, to nije sprečilo humane ljude u Bečeju da se odazovu u ovako velikom broju na akciju koja je organizovana u maloj sali Gradskog pozorišta.

Kada je reč o zalihama krvi, one su na relativno stabilnom nivou, ali bez obzira na sve doktor Bežanović dodaje da uvek postoje deficitarne krvne grupe i poziva sve građane da se odazovu u što većem broju na naredne akcije.

Ono što takođe potvrđuje doktor Milomir Bežanović jeste da pored humanog gesta postoje i veliki benefiti po dobrovoljne davaoce.

Ukoliko niste stigli da se odazovete ovoj akciji, naredna u našoj opštini održava se već za dva dana, odnosno u petak 19. aprila u Bačkom Gradištu, dok je sledeća u Bečeju zakazana za 22. maj.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena