instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Zdravlje

Još jedna uspešna akcija davanja krvi u Bečeju

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 23. maj 2024. • 07:34 •

Još jedna uspešna akcija davanja krvi u Bečeju

Crveni krst Bečej i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine organizovali su šestu po redu akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana u maloj sali Gradskog pozorišta Bečej.

Ovog puta akciji se odazvalo 116 dobrovoljnih davalaca od čega 21 žena, a prvi put dragocenu tečnost dalo je 4 sugrađana.

Kada je reč o zalihama krvi one su smanjene, ali ono što dodatno brine jesu godišnji odmori i školski raspusti, koji će umnogome imati uticaj na nešto slabiju posetu dobrovoljnih davalaca na akcije.

Zanimljivost vezana za četvrtu akciju po redu u našem gradu jeste da su i privatne firme prepoznale vrline građana i shodno tome rešile da se uključile u akciju i obraduju sve dobrovoljne davaoce.

U dosadašnjim akcijama poklon pakete je donosio Zavod za transfuziju krvi Vojvodine koji se sastoje od vode, soka, prehrambenih proizvoda, grickalica, čokoladica i privezaka, dok je na ovoj svaki davalac dobio i majicu.

Naredna akcija u Bečeju rezervisana je za 17. jul, u Bačkom Petrovom Selu za 19. jul, dok će žitelji Bačkog Gradišta svoj humani gest moći da iskažu 23. avgusta.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena