Yunet
 

Privreda

Priznanja za Mlekaru „Kikinda” na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 6. jun 2023. •

Priznanja za Mlekaru „Kikinda” na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu

Mlekara „Kikinda” na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu osvojila je osam zlatnih medalja i dva pehara. Najviše priznanja dobili su polutvrdi sirevi. Mlekara „Kikinda” počela je sa radom u septembru 2014. godine.Prostor nekadašnje firme „Sloga” koji je bio u vlasništvu Grada Kikinde otkupio je Saša Mančić koji je postojeće objekte prilagodio potrebama prerade mleka. Menadžer prodaje Marko Mančić, treća je generacija koja se bavi ovi poslom.

–Nagrade nam prijaju jer su dokaz kvaliteta proizvoda, ali i činjenice da uspeh može da se napravi i u maloj sredini. Pored sreće i ponosa ova priznanja nose i veliku odgovornost, ali su i motiv da budemo još bolji – rekao je za TV Kikindu Marko Mančić.

Ove godine započeta je i proizvdnja kiselomlečnih proizvoda. Pomoć u ovom domenu rada Mlekara „Kikinda” imala je od partnera iz Rusije. Sarađuju sa lokalnim stočarima, a ujedno su i registrovana otkupna stanica za mleko. Dnevno se preradi do 25 tona sirovog mleka, ali to varira u skladu sa potražnjom gotovih proizvoda. Roba se plasira na domaćem i stranom tržištu.

U saradnji sa SSŠ „Miloš Crnjanski“ i Ekonomsko-trgovinskom školom ova firma je i u programu dualnog obrazovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena