Yunet
 

Društvo

Ove godine 378 studenata prima stipendiju i sredstva za podsticaj koja dodeljuje grad Kikinda

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 30. april 2024. •

Ove godine 378 studenata prima stipendiju i sredstva za podsticaj koja dodeljuje grad Kikinda

Grad Kikinda ove godine deli stipendije rekordnom broju studenata. Studentima koji nisu ispunili uslove stipendije i licima sa hendikepom dodeljena su sredstva za podsticaj u iznosu od 4 hiljade dinara.

Lokalna samouprava dodelila je najboljim studentima stipendije, a ove godine stipendista ukupno ima tri stotine sedamdeset i osam. U odnosu na prethodne godine, pored stipendija dodeljena su i sredstva za podsticaj studentima koji nisu upali u kategoriju stipendista, kao i akademcima sa određenom vrstom hendikepa.

-Ove godine Javni poziv je imao drugačiji naziv nego prethodnih godina, to je bio konkurs za stipendije i podsticaje za školsku 2023/2024 godinu, a ukupno je bilo podneto 380 prijava od strane naših studenata, 202 prijave su pozitivno rešene, imamo 10 lica koja su studenti sa hendikepom i dobili su stipendiju, a ostali studenti dobili su podsticaj za nastavak obrazovanja, istakla je Vesna Danić sekretar Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Grad Kikinda ove godine primio je rekordan broj prijava studenata. Stipendija, za one koji su ispunili uslove, iznosi 9 hiljada, dok su sredstva za podsticaj u vrednosti od 4 hiljade dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena