Yunet
 

Društvo

Za kratko vreme led je napravio veliku štetu u delu Ruskog Sela

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 8. maj 2024. •

Za kratko vreme led je napravio veliku štetu u delu Ruskog Sela

U subotu 4 .maja u Kikindi nije bilo kiše, ali se dobro moglo videti da se sprema nevreme. Nažalost, posledice ovog nevremena su bile vidljive u delu Ruskog Sela. Jelena Berbakov koja se iz penzije bavi proizvodnjom cveća i povrća u plastenicima kaže da do sada nije imala prilike da se susretne sa sličnim razmerama grada.

Ja to nisam za moju 41 godinu doživela ovde u Ruskom Sleu. To je u četiri navrata nailazilo, bilo je većeg grada nego ora. Posle svega smo čuli rakete. Posle svog tog zla pozvala sam Samoš i pitala šta se desilo, rekao je da ne zna, ali da su oni dejstvovali, možda malo kasnije. Mi se ovim bavimo i teško je, sa velikim gubicima, sve košta i na kraju evo pola propadne, kaže Jelena Berbakov iz Ruskog Sela.

Ni samo Rusko Selo nije celo stradalo. Dok je ovde u ulici Ive Lole Ribara za kratko vreme palo 45 litara kiše, u Bosanskoj ulici palo je 25, a ima gde nije ni pokvaliso.

– Ne pamtim da je ni vode ovoliko bilo. U drugim delovima, u novom selu koja kap, ništa ni u Novim Kozarcima, strašno, zaključuje Jelena.

I kod komšije Jovice Golušina led je izrešetao 120 kvadrata krova na pomoćnom objektu. Bilo je u selu i razbijenih prozora, ali i štete na fasadama i automobilima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena