Kultura

Minji Peković uručena Nagrada „Ljubinka Bobić“

RTV Subotica • Sanda Mileusnić • 6. oktobar 2022. • 11:27 •

Minji Peković uručena Nagrada „Ljubinka Bobić“ Narodno pozorište Subotica

Glumica subotičkog Narodnog pozorišta, Minja Peković, ovogodišnja je lauteratkinja  Nagrade „Ljubinka Bobić“ za ulogu Milje Bušatljije u predstavi „Kus petlić“. Nakon sinoćnjeg izvođenja predstave, Minji je nagrada za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije i svečano uručena.

Nagrada “Ljubinka Bobić” je ustanovljena 2005.godine u znak sećanja na istoimenu glumicu, a dodeljuje se svake druge godine glumcu ili glumici, čija uloga mora biti tragalačka i inovativna i koja se može označiti kao sasvim nova smernica glumačkog izraza na polju komedije. Zahvalivši se na priznanju, Minja je istakla da je ono rezultat timskog rada, kao i da je velika čast što se našla rame uz rame sa glumcima koji su nagradu dobili pre nje.

Nagrada “Ljubinka Bobić” dodeljena je po osmi put, a žiri koji su činili glumci Udruženja dramskih umetnika Srbije bio je jednoglasan, u konkurenciji od 14 glumačkih ostvarenja, Minja je odnela pobedu.

Predstava „Kus petlić“ premijerno je izvedena u aprilu prošle godine i višestruko je nagrađivana.

Preporučujemo još …


Slušanost radija u Subotici
Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 561152 bytes) in /home/vtv/public_html/vojvodjanski.com/contents/inclVojvodjanskaDogadjanja.php on line 25