instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Poljoprivreda

BPS: „Agropromet” domaćin mini poljoprivrednog sajma

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 8. februar 2024. • 08:46 •

BPS: „Agropromet” domaćin mini poljoprivrednog sajma

Zahvaljujući Agropromet-kooperaciji Bečej u Bačkom Petrovom Selu održan je mini sajam poljoprivrede pod nazivom „Agroinput“.

Oko 300 poljoprivrednih proizvođača moglo je da se na jednom mestu upoznaju sa ponudom renomiranih kuća za distribuciju i prodaju repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju, ponudom banaka i osiguravajućih kuća.

Poljoprivrednici su imali mogućnost i da se informišu o dešavanjima i predviđanjima na Produktnoj berzi, stručno predavanje održala je i Poljoprivredna savetodavna stručna služba Vrbas, dok su od predstavnika agencije „Energo link“ mogli  da dobiju informacije o IPARD programu, odnosno o investicionim mogućnostima.

Za Ištvana Vaštaga, poljoprivrednog proizvođača iz Mola, mini poljoprivredni sajam u Bačkom Petrovom Selu  odlična je prilika da razmeni iskustva sa kolegama, kao i da dobije odgovarajuće stručne savete pred početak prolećne setve.

Inače, „Agropromet“ može da se pohvali trodecenijskom tradicijom u poljoprivrednoj proizvodnji, a pre dve godine doneli su odluku da razdvoje delatnost primarne proizvodnje i kooperacije, te je tako osnovana firma „Agropromet-kooperacija“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena