Yunet
 

Društvo

Human gest ugostitelja Roberta Patakija: Donacija za Dom zdravlja

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 9. novembar 2021. •

Human gest ugostitelja Roberta Patakija: Donacija za Dom zdravlja

Robert Pataki, vlasnik restorana “Nacionalna klasa” donirao je Domu zdravlja frižider za čuvanje vakcina. Patakiju ovo nije prvi put da pomaže rad zdravstvenih ustanova u gradu. Zaposlenima na infektivnom odeljenju bolnice je, na početku korona krize, dostavljao obroke, a Dečijem dispanzeru je donirao beskontaktne toplomere.

Kada sam saznao da je Domu zdravlja potreban frižider za čuvanje vakcina, odučio sam da ga kupim i doniran. Ovo je, u neku ruku, i moj apel sugrađanima da se vakcinišu da bi se situacija što pre normalizovala. Pozvao bih i kolege preduzetnike da u ovom kriznim vremenima pomognu našem zdravstvu, naravno ako su u mogućnosti– rekao je Pataki.

Da je Grad Kikinda ponosan na najveći deo privrede koji je u protekle dve godine iskazao visok stepen društvene odgovorosti i odgovorio na potrebe zdravstvenih ustanova, istakao je član Gradskog veća Saša Tanackov.

-Robert Pataki je mali preduzetnik velikog srca. Iako je ugostiteljstvo od početka izbijanja pandemije pod velikim udarom, pronašao je način da pomogne sredini u kojoj živi i radi- kazao je Tanackov.

Dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja Kikinda zahvalila se svima koji su pomogli kikindskom zdravstvu i istakla da je epidemijska situacija i dalje zabrinjavajuća.

–Broj prvih pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja u blagom je padu. Oko 26.000 sugrađana je vakcinisano do sada, navodi direktorica Doma zdravlja i dodaje da je Moderna stigla i na vakcinalni pukt u Domu penzionera. Druga doza ove vakcine daje se za 28 dana, a buster doza posle pet meseci, kao i kod Fajzera.Veliko je interesovanje sugrađana za vakcinaciju protiv gripa, a iz Doma zdravlja savetuju da se vakcine protiv korone i gripa ipak ne prime istog dana, već u razmaku od dve nedelje.

Ovom prilikom još jednom je upućen apel sugrađanima koji to do sada nisu učinili da se vakcinišu protiv virusa korona.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena