Yunet
 

Kultura

Mjuzikl „Briljantin” osvojio srca sugrađana u izvedbi gimnazijalaca

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 18. april 2024. •

Mjuzikl „Briljantin” osvojio srca sugrađana u izvedbi gimnazijalaca

Duh sedamdesetih godina prošlog veka oživeo je sinoć u prepunoj sali Narodnog pozorišta u našem gradu, gde su maturanti Gimnazije „Dušan Vasiljev” izveli mjuzikl „Briljantin”, inspirisan istoimenim kultnim filmom. Kikindski gimnazijalci na svoj način doneli su priču o ljubavi, prijateljstvu i izazovima odrastanja, kroz energične plesne korake i nezaboravne melodije koje su definitivno obeležile jednu epohu. Glavnu ulogu Sendi Olson koja tokom godišnjeg odmora upoznaje na plaži mladića iz kraja Denija Zuka između kojih se potom rađa velika ljubav donela je Andrijana Zobenica.

-„ To mi je jedan od omiljenih filmova, najomiljenijih filmova ikada i ja sam predložila da se radi baš „Gris” ali, mislim, svi su nekako, nisu znali šta je „Gris” ali su se uklopili i pogledali su film i dosta to dobro izgleda. Svi koji glumimo u ovom mjuziklu se nalazimo u jednoj stvari, imamo tu ljubav za muziku i stvaranje i generalno za scenom,” priča nam Andrijana.

Filip Ludajić na svoj način dočarao je lik čuvenog Denija Zuka.

-„ Spremanje je počelo četiri meseca unazad, bilo je dosta intezivno i sa dosta časova smo omrali da izostanemo kako bismo mogli da se spremimo i kako bi to ličilo kako treba. Bilo je puno promena i izmena i dosta liči na originalan film po kojim je rađen, ali ima nekih razlika koje ga čine savremenim iako ima i nekih sličnosti, ” otkrio nam je Filip.

Gimnazija „Dušan Vasiljev” četvrtu godinu organizuje mjuzikl u kojem učestvuju maturanti, ali i ostali đaci, a neretko i profesori.

-„ Briljantin je film koji je rađen još sedamdesetih godina prošlog veka, ja sam bila dete, tata me je vodio da gledam film. Svi učenici prvo su imali zadatak da ogledaju film, da vide o čemu je reč. Morali smo da ga prilagodimo, ima svih žanrova, puno plesa, deca su amateri ali to uopšte ne zvuči tako,” dodaje profesorica informatike Snežana Zamurović.

-„ Ovaj mjuzikl je malo vraćanje i u prošlost još u neke naše profesorske mladalačke dane i koja uspunjava i nadahnjuje,” nadovezala se direktorica gimnazije Mirjana Dražić.

Događaju je ispred Gradske uprave prisustvovala Valentina Mickovski članica GV za kulturu i obrazovanje.

-„ Ovaj mjuzikl je zapravo jedan divan način kako završiti „Dane Dušana Vasiljeva”, a gimnazijalci uspevaju da nas uvek impresioniraju, a ni ovog puta nas nisu iznenadili svojom kreativnošću i inicijativom da ulepšaju ovo veče našim sugrađanima,” prokomentarisala je Mickovski.

Gimnazija „Dušan Vasiljev” ove godine oprostiće se od 86 maturanata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena